Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

UPM not loading properly on servers


Question

We have XenApp 7.19 LTSR CU3 on Windows 2016 server with Citrix UPM. Recently we are seeing odd behavior's like when user launches any application , in workspace window it loads till loading Citrix user profile and goes off . At times it loads fully till launch application as shown in attached screenshot and nothing happens. Sometimes it takes 3-5 minutes to load application. But if i stop Citrix profile management service on VDA servers when we encounter this issue, it launches the application fine. UPM is hosted in NAS filer. 

 

Also when I check the system profiles list under system properties as shown in screenshot below. I see mostly local profiles not roaming profiles.

 

image.png.49291d02a07bd62f84c94d31b34fa340.png

 

was it because of timeout issue between Citrix UPM & VDA server?

Can someone help me to identify why its happening like this?

image.png.4b9255a18c3b59e7fe2e96f13062be28.png

Link to comment

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Thanks Carl for your response.

 

I am attaching most recent log, When i launched an application it took almost 5 minutes to launch it. Here is the log for that

2022-03-17;13:17:17.716;INFORMATION;CORP;z027996;64;6908;SessionCount::RealTimeCount - User: z027996, Domain: CORP, Session Count: 0.
2022-03-17;13:17:33.310;INFORMATION;CORP;z027996;65;6908;XenApp Optimization, enabled: 0, definition path: 
2022-03-17;13:17:33.310;INFORMATION;CORP;z027996;65;6908;SessionCount::RealTimeCount - User: z027996, Domain: CORP, Session Count: 0.
2022-03-17;13:17:33.326;WARNING;CORP;z027996;65;6908;QueryLocalProfile: Deleting stale ProfileList entry for user with SID <S-1-5-21-1608400361-1401040151-28319967-3026511> pointing to <c:\users\z027996>.
2022-03-17;13:17:34.200;;CORP;z027996;65;6908;Copied NTUSER.DAT from \\tec01.na0vlb\data2\upmprofile\z027996\UPM_Profile\NTUSER.DAT to C:\Users\z027996\NTUSER.DATThe operation completed successfully.
2022-03-17;13:17:34.200;INFORMATION;CORP;z027996;65;6908;Now start to copy from\\tec01.na0vlb\data2\upmprofile\z027996\UPM_ProfileTo C:\Users\z027996
2022-03-17;13:17:35.919;INFORMATION;CORP;z027996;65;6908;Finished copying from \\tec01.na0vlb\data2\upmprofile\z027996\UPM_Profile To C:\Users\z027996 , error code: 0
2022-03-17;13:22:01.196;ERROR;CORP;ay31465;62;3092;CJitThreadInfo::SaveChangedFiles: failed to copy 'AppData\Local\Microsoft\Windows\WebCache\V01.log' to the userstore. Error 0x57: The parameter is incorrect.
2022-03-17;13:22:01.212;ERROR;CORP;ay31465;62;3092;CJitThreadInfo::SaveChangedFiles: failed to copy 'AppData\Local\Microsoft\Windows\WebCache\WebCacheV01.dat' to the userstore. Error 0x57: The parameter is incorrect.

Link to comment
  • 0

2022-03-17;14:51:48.110;ERROR;CORP;i020467;334;24336;Open registry file c:\users\i020467\NTUSER.DAT failed with nError:32
2022-03-17;14:51:48.110;ERROR;CORP;i020467;334;24336;CRegistryHive::Load: Check signature of <c:\users\i020467\NTUSER.DAT> to <upm_S-1-5-21-1608400361-1401040151-28319967-985295_logoff> failed. The hive file is probably corrupt. Message: The process cannot access the file because it is being used by another process.
2022-03-17;14:51:48.110;ERROR;CORP;i020467;334;24336;CRegistryHive::Load: RegLoadKey of <c:\users\i020467\NTUSER.DAT> to <upm_S-1-5-21-1608400361-1401040151-28319967-985295_logoff> failed with: The process cannot access the file because it is being used by another process.
2022-03-17;14:51:48.110;ERROR;CORP;i020467;334;24336;ProcessLogoff: Failed to open registry file NTUSER.DAT for cross-platform processing during logoff. Error 0x20: The process cannot access the file because it is being used by another process.

Link to comment
  • 0

Sorry for responding very late.

 

I have removed roaming profile from User's AD object. Now we have only UPM, Still it fails to load the application or else takes almost 5 minutes to launch the application.

 

UPM Log files entries show no issues, Pls see the logs below. 

2022-04-05;13:08:19.262;INFORMATION;CORP;z027996;10;8728;XenApp Optimization, enabled: 0, definition path: 
2022-04-05;13:08:19.268;INFORMATION;CORP;z027996;10;8728;SessionCount::RealTimeCount - User: z027996, Domain: CORP, Session Count: 0.
2022-04-05;13:08:19.300;WARNING;CORP;z027996;10;8728;QueryLocalProfile: Deleting stale ProfileList entry for user with SID <S-1-5-21-1608400361-1401040151-28319967-3026511> pointing to <c:\users\z027996>.
2022-04-05;13:08:20.695;;CORP;z027996;10;8728;Copied NTUSER.DAT from \\tec01\data2\upmprofile\z027996\UPM_Profile\NTUSER.DAT to C:\Users\z027996\NTUSER.DATThe operation completed successfully.
2022-04-05;13:08:20.695;INFORMATION;CORP;z027996;10;8728;Now start to copy from\\tec01.\data2\upmprofile\z027996\UPM_ProfileTo C:\Users\z027996
2022-04-05;13:08:21.402;INFORMATION;CORP;z027996;10;8728;Finished copying from \\tec01\data2\upmprofile\z027996\UPM_Profile To C:\Users\z027996 , error code: 0
 

Link to comment
  • 0
On 3/18/2022 at 6:32 PM, Ruben Centeno1709155520 said:

You have Windows Roaming Profile configured, too? UPM is intended as a replacement for Roaming Profiles. Use just one or the other. Also, when using UPM, Windows will always see it as a local profile; this is normal.

Sorry for very late response.

As you rightly pointed out, Issue was the antivirus exclusion. Found the affected servers were out of antivirus exclusion list. I was in an impression that these servers were part of it, because when a new Citrix server is deployed in our organization, it will be automatically put in Citrix container in AV. 

 

Thank you

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...