Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 1

Citrix Workspace and Microsoft Teams doesn't show video


Christopher Eng

Question

Dell Wyse thin 5070

Microsoft Teams Version 1.5.00.4689 (64-bit). Citrix HDX Optimized

Windows 10 Enterprise 21H2 (OS Build 19044.1526)

 

Teams recently stopped showing video.

 

Camera is detected but produces no video. Camera works fine with zoom.

 

audio is fine but in settings, camera preview shows blank screen and within meetings can't enable the camera.

 

Also to add to this remote users that are on Laptops/MACs have same issue as they remote in. 

 

Any ideas? 

Link to comment

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
1 hour ago, Christopher Eng said:

Dell Wyse thin 5070

Microsoft Teams Version 1.5.00.4689 (64-bit). Citrix HDX Optimized

Windows 10 Enterprise 21H2 (OS Build 19044.1526)

 

Teams recently stopped showing video.

 

Camera is detected but produces no video. Camera works fine with zoom.

 

audio is fine but in settings, camera preview shows blank screen and within meetings can't enable the camera.

 

Also to add to this remote users that are on Laptops/MACs have same issue as they remote in. 

 

Any ideas? 

What Workspace app version are you using?

Link to comment
  • 0
On 3/14/2022 at 10:36 AM, Christopher Eng said:

Dell Wyse thin 5070

Microsoft Teams Version 1.5.00.4689 (64-bit). Citrix HDX Optimized

Windows 10 Enterprise 21H2 (OS Build 19044.1526)

 

Teams recently stopped showing video.

 

Camera is detected but produces no video. Camera works fine with zoom.

 

audio is fine but in settings, camera preview shows blank screen and within meetings can't enable the camera.

 

Also to add to this remote users that are on Laptops/MACs have same issue as they remote in. 

 

Any ideas? 

 

Microsoft just reverted a change on their backend servers which fixes this issue. Please sign out and sign back into Teams.

  • Like 1
Link to comment
  • 0
4 minutes ago, Christopher Eng said:

On the terminals we are using 1912 CU2

So there are others having issues with/like this? In settings there is no preview and cameras won't enable.

 

We found that on laptops and desktops using Citrix Workspace app LTSR 19.12.6000 the cameras are working, but only on the laptops/desktops

Link to comment
  • 0
24 minutes ago, Stan Czerno1709151363 said:

Confirmed it is now working. The GCC part explains why I could not reproduce this on a standard commercial tenant.

Checking on a couple of Terminals but so far two that I have checked worked.

 

Do we know what was changed back then and what was reverted back?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...