Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

XenApp servers High disk usage - up to 100 % from time to time


Bit-101

Question

A strange problem has occured again.
In Citrix Director I can see high disk usage on different servers that comes and go. Nearly 100% disk usage.

 

When this problem occur, boot a VM (XenApp server) takes up to 2 hours somethimes.

The problem seems related to streaming problem from pvs server.

Ping from pvs to XenServer host:

-request timeout is frequent (10 pings which 3 are request timeout, packet loss is about 15-30%

Tracert:

- 2 hops (2 router and switch)

 

 

All VM boots from ISO in XenServer

Storage is local.

 

-anyone

-reaaly appreciate your answer

Link to comment

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 1

PVS targets require reliable and fast network access to the PVS servers, to service I/O request inside the PVS targets in a timely manner.
If the network drops packets, and has high ping times, PVS target devices will have high disk latency.

Things to check:
If it is periodic behaviour, is there network saturation at the time? Waht may be causing this
What is consuming disk I/O on target devices (check resource monitor, or use taks manager details, and add in read bytes i/o cloumn)

For example, AV is not properly configured, and does a full system scan it is not optimal.
If all target devices do a full system scan at the same time, like at boot up, it will saturate the network and PVS server with PVS read traffic.

  • Like 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...