Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

Flickering published applications


Björn Schläfli

Question

published applications in a Virtual Apps 1912 environment on Win10 HP PCs are flickering. Local applications on the computer didn't flicker, only the published ones are and only if they're not maximized to full screen. Published apps used with full screen size are ok. These users worked from home the last few weeks over our Citrix Gateway with published applications and used their private pcs and they didn't face this problem. As soon as they returned to their office, the issue was back. So it's dependent on the used hardware.

I've tested the following:

- Workspace App 1907, 1912, 1912.1000

- The issue was present before site update to 1912 with XenApp 7.15

- fat client reinstalled

- different pc model

- new local user profile on the pc

- disabled hardware acceleration & h265

- new drivers installed on the hp pcs (especially graphics)

- All 3 settings for High DPI in Workspace App (Yes, No, native)

- Both monitors are set to the same resolution and dpi settings

Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
On 8/20/2020 at 4:31 AM, Björn Schläfli said:

Hi Raghu,

 

thank you for your suggestions. I know both articles.

 

I don't use legacy graphics mode on our server 2016. HW encoding ist default enabled.

I've tested all 3 High DPI settings.

Did you have any luck finding a solution? We've also played with all three settings, and are still having the flickering issue.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...