Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

Outlook 2019 O365 login page does not appear in Seamless mode


Mike Compton1709160361

Question

Outlook 2019 ProPlus launches on Server 2019 Datacenter edition without issue - when connecting an O365 account the Microsoft authentication page never appears. Outlook simply sits at "activating account" for ages and nothing ever happens. It's like the authentication window opens but is hidden behind the open Outlook application. 

GoDaddy hosted O365 accounts also the O365 login window does not appear.

 

I am able to launch Outlook in a desktop mode and connect to any provider without issue, Office 365, Godaddy O365, etc., just not when Outlook is a published application. 


GSuite accounts show auth window no issue, the Google 0Auth window opens and 2FA works without issue. 

This was occurring on Outlook 2016 on Server 2016 as well, I upgraded to Outlook 2019 and Server 2019

 

 

Server 2019 Datacenter - Version 1809 - Build 17763.1282

Outlook 2019 ProPlus - Office version 16.0.10358.20061

Citrix VDA 1912.1000 LTSR - 19.12.0.1000.24525

 

 

Link to comment

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
4 hours ago, Carl Stalhood1709151912 said:

 

Hi Carl - 

 

Unfortunately I had tried those 2 registry entires before I posted my question, I found that forum question yesterday and tested before asking a new question. It sadly did not resolve the issue.

 

Link to comment
  • 0
On 6/16/2020 at 10:23 AM, Mike Compton1709160361 said:

 

Hi Carl - 

 

Unfortunately I had tried those 2 registry entires before I posted my question, I found that forum question yesterday and tested before asking a new question. It sadly did not resolve the issue.

 

 

 

 

Issue seems to have been resolved with Citrix VDA version 2106 - no longer seeing it happen on Server 2016 or 2019. 

*** EDIT *** - only seems resolved for administrator accounts. User accounts still do not let the popup function properly. 

 

 

Link to comment
  • 0
16 hours ago, Michael Tarabokija said:

What's the point of upgrading?   Any news on when a fix will be available?   Someone said earlier about Q1 2022 but has this been verified?    How was your transition back to Office 2016?  Working okay for you in the 2019 environment?

I can confirm downgrading to Office 2016 does work a lot better when publishing these apps on a Server 2019 XenApp environment.   Thanks Tom for the suggestion !    Curious how long this fix will take?   Love investing in Microsoft 365 subscriptions that can't even use right now on modern deployments!

Link to comment
  • 0
On 2/9/2022 at 4:31 PM, Mike Compton1709160361 said:

I'm still showing the same issue with 2112 as well. 2019 does not work in seamless mode, so nobody with Office 365 can use the product. Crazy they've let this go on for over 1.5 years. 

 

 

Months later, and this issue still persists - Microsoft Support squarely places all blame on Citrix for this and will not assist, as you can configure mail just fine when the app is not in seamless mode. Citrix Support has been either silent, or blames Microsoft. 


Issue still occurs in Windows Server 2022 and Office 2021 with the latest Citrix 2203 LTSR as well. 

When you launch Outlook you'll get a brief flash and then you are instantly presented with the below error - 

 

 

 

 

Screenshot 2022-05-12 110534.png

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...