Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

PVS target device - Network Adapter Properties showing different configuration than IPConfig or Netsh


Manuel Toussaint1709156955

Question

Hi All, 

 

Using PVS 7.15 LTSR CU4 (SP15), we have noticed that the Network adapter properties of the only adapter present on our PVS target devices is still displaying the fixed IP that was setup when preparing the gold image. Those devices are booting via BDM iso.

However, running IPconfig or "netsh interface ipv4 show config" does show the IP address we've assigned to the device via BDM. 

 

Changing the Network adapter properties from fixed ip to DHCP and a reboot results in the Network adapter properties showing DHCP and the device still using thhe BDM ip. 

 

Also tried to run "netsh interface ipv4 reset" and rebooted but it made no differences. 

 

Devices are working fine and they respond to the IP we have assigned when creating the BDM ISOs, but having theNetwork Adapter IPV4 properties showing the wrong info could cause confusion... 

 

For info, we use BIS-Framework to seal our images.

 

Is this a bug, are we missing something, has anyone noticed this same issue? 

 

Edit: This is on Windows Server 2016 Standard 1607.. same infra is working fine with 2008R2 images.

Link to comment

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...