Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

Base Disk is not being deleted by MCS on 7 1811.1


Mark Veldman

Question

Hi,

 

I see in the forums that there was a bug in an older version of Apps/Desktop 7 that Base Disks are not being deleted. (7.15)

 

I think that we still have this issue, because when i look on our storage, i see many copies of the Base Disk (see screenshot).

 

Can someone help me out how to check and safely remove the unused disks?

Our storage is full, and some weeks ago we already extended the storage by 500GB.

But i think because of the bug it's full everytime.

 

Greetings,

Mark

(New to Citrix)

Base Disk.png

Edited by markje678
Added Screenshot
Link to comment

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hey Jim,


Thanks for the link, that's exactly what i was searching for.

I tried this on our Test Environment, and cleaned up the old duplicates.


Thanks again!

 

Greetings,

Mark

 

On 7/27/2019 at 2:46 AM, Jim Grimm1709160134 said:

Good evening, 

 

Please check out the following Citrix Support article:

 

https://support.citrix.com/article/CTX222886 - More than one Base Disk for an MCS Catalog in a Storage Repository

 

 

Link to comment
  • 0

Hello,,

 

I would like to ask if https://support.citrix.com/article/CTX222886 is just a workarround or a final solution for this issue?

 

My environment ist currently on 7.15 LTSR CU3 and I was facing the same behaviour until I find this CTX Article. 

 

I also find out that in CU5 kind of MCS issue has been fixed:

   ->> Attempts to delete a base disk image using Machine Creation Services (MCS) might fail. [LD2143]

 

Not sure if this is reated to the actual issue.

 

regards

Ünal

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...