Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

CVAAD 1903 MCS Deployment Failure


Question

We have built a new XenServer 7.4 pool where I have been trying to deploy a Server 2016 image via MCS.  All attempts have been failing with "The Machine Catalog could not be loaded due to the following errors: There are no master images associated with this Machine Catalog"

We are using iSCSI storage which is shared across the pool and available to both XenServer hosts. I can build a Server 2016 machine from scratch and this boots fine with no issues, my master machine also boots ok with no issues, the master VM also has the guest tools installed.

 

MCS Error1.PNG

MCS Error.PNG

Link to comment

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
On 5/31/2019 at 0:47 PM, Simon Magee1709159107 said:

We have built a new XenServer 7.4 pool where I have been trying to deploy a Server 2016 image via MCS.  All attempts have been failing with "The Machine Catalog could not be loaded due to the following errors: There are no master images associated with this Machine Catalog"

We are using iSCSI storage which is shared across the pool and available to both XenServer hosts. I can build a Server 2016 machine from scratch and this boots fine with no issues, my master machine also boots ok with no issues, the master VM also has the guest tools installed.

 

MCS Error1.PNG

MCS Error.PNG

 

 

Check the property of the Master image - on the Properties - check the value of Device Position,

 

If it's 0 - Modify Device Position value for the local storage - 1,

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...