Jump to content
Welcome to our new Citrix community!
  • 0

Citrix Studio starts but is slow and gets "This snap-in is not responding" error.


John Miniello1709152441

Question

Hello. I have four Citrix Delivery Controllers running XenApp 7.15 CU3 on Windows 2016 in two separate datacenters. I also have a XenApp VDA on Windows 2016 with Citrix Studio 7.15 CU installed. All five servers show a "This snap-in is not responding" error message whenever I open Citrix Studio. I can hit cancel to start using Studio which works fine except it is extremely slow. I have tried both https://support.citrix.com/article/CTX139325 and https://support.citrix.com/article/CTX231191 but neither helped. Any suggestions on what I can try next? Thank you.

Link to comment

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
On 1/16/2019 at 5:04 AM, Krishna Desai said:

Hi, 

 

Can you follow this thread https://discussions.citrix.com/topic/359125-xendesktop-76-studio-storefront-console-are-slow/ and see if any of the solutions mentioned there help you with your situation ? 

 

Regards,

Krishna 

 

Nothing there helped. Is it true delivery controllers need to communicate with all the other controllers when you open studio? Could be lag to the other datacenter.

Link to comment
  • 0

I have Studio (version 7.15.3000.457) installed on Windows 2016.  It functions work, but is extremely slow upon opening as well as executing things like Create Folder, Add Application. 

 

I saw a reference for 2012 (https://support.citrix.com/article/CTX232123) that referenced Windows Updates, is there something known to 2016? 

 

Has anyone found resolution?

 

Thanks in advance.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...